Nye konkursloven – fem væsentlige ting at vide

I april sidste år vedtog Kongressen en konkurs misbrug og Consumer Protection Act, den mest gennemgribende reform af vores nation’s konkurslovgivningen i mere end femogtyve år. Fortalere for regningen argumentere for, at de fleste forbrugere, der indgiver konkursbegæring gøre det blot fordi de ikke ønsker at betale deres regninger. Det er en diskutabel point, da undersøgelser viser, at de fleste konkurs filers har lidt sygdom, skade eller jobtab. Uanset årsagerne, Kongressen har skabt forandringer, og millioner af amerikanere bliver berørt, når den nye lov træder i kraft på 15 oktober.
Her er en kort liste over ændringerne og hvordan forbrugerne vil blive berørt.
# Farvel, kapitel 7 – indtil nu har de fleste forbrugere har fået tilladelse til fil under kapitel 7 af koden føderale konkurs. Kapitel 7 tillader retten til at tørre væk de fleste forbruger gæld, så skyldneren til at starte på en frisk. Den nye lov fastlægger et “middel test.” Nogen med en indkomst, der overstiger medianindkomsten for hans eller hendes tilstand vil skulle fil under de strengere kapitel 13 i stedet, som kræver en tilbagebetaling tidsplan for op til fem år.
# Advokat problemer – mere kompliceret kapitel 13 anmeldelser vil gøre det nødvendigt for filers at hyre en advokat. De fleste advokater, som praksis konkursloven allerede rapportering dramatisk øget business; nogle endda dreje klienter væk. Hvis du har brug for en advokat, leje en, nu, som de snart vil være meget travlt
# Mere advokat problemer – loven også efterlader advokater juridisk ansvarlig for nøjagtigheden af de oplysninger, der er gemt på deres klienters vegne. Dette har ført de fleste advokater til at øge deres gebyrer. Nogle, herunder dem, der gør konkurs arbejde pro bono, eller gratis, har besluttet at give afkald konkurs arbejde helt. Kort sagt, vil det snart være vanskeligere og dyrere at hyre en advokat.
# Obligatorisk kredit rådgivning – Kongressen har krævet, at skyldneren får kredit rådgivning fra et godkendt organ senest seks måneder efter indgivelse af konkursbegæring. Nu er dette krav i vid udstrækning udefineret, med regler, forordninger og kvalifikationer for rådgivere stadig op i luften.
# Forventer at kan flere regninger-nogle forpligtelser, som studerende lån eller afgifter, skal betales fuldt ud selv efter en konkurs indgivelsen. Den nye lov forlænger listen over fordringer, som ikke kan tilgives.
Den nye lovgivning, gør med rette eller urette, det dyrere, vanskeligere og mere tidskrævende for en skyldner at fil konkursbegæring. Forbrugere, der overvejer at gøre det skal handle nu, som forordningerne snart bliver strengere. Konkurs skal altid være en sidste udvej indstilling, men hvis du ikke kan undgå det, du bør handle hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.