Undgå en dårlig investering er nemmere end du måske tror

Menneskelige natur at være hvad det er, kan ingen af os gøre alvor af tanken om at købe et hus uden at opleve mindst et par mindre twinges af bekymring. Hvad er vi bange, naturligvis, er at lave fejl. Og den fejl, vi har tendens til at frygte mest er at købe en “citron” – et hus, der ikke blot undlader at opfylde vores håb, men viser sig for at have så mange fejl at det er et katastrofalt dårlige investeringer.
Den gode nyhed er, at faren for at blive stukket med en citron i et hus er en af de mest let undgås farer i hele universet af privatøkonomi. Potentielle homebuyers beskyttes på mange måder, og de kan styrke deres forsvar yderligere ved at tage et par simple, commonsensical forebyggende foranstaltninger.
Først af din beskyttelse er, at i mange steder sælgere er forpligtet ved lov til at gøre problemer kendt for potentielle købere- og er ansvarlig under lov, hvis de undlader at gøre passende offentliggørelse.
Af indlysende grunde, men foretrækker de fleste af os at styre uden om retlige forviklinger, selv når loven på vores side. På boligmarkedet gør vi dette ved at identificere problemer før lukning handlen. Og at identificere problemer er ikke nødvendigvis så svært. Endnu en person, der ikke er en elektriker eller blikkenslager eller konstruktion ekspert ofte kan identificere potentielle problemområder blot ved at være beskeden, når man besøger et hus, der er på markedet.
Det er en enkel sag, for eksempel, for at tænde vandhaner og brusere til at teste vandtryk. I et badeværelse er det en enkel sag at slå på det varme vand både på vasken og i bruseren på samme tid og derefter skylle toilettet og se for drastiske dråber i tryk og temperatur. Det er meget sandsynligt, at fremlægge beviser for uanset problemer lurer i VVS-systemet.
De fleste hjem bør giver mindst 200 ampere af elektrisk strøm, og det er normalt muligt at bekræfte dette blot ved at kontrollere tallene på panelet afbryder. Check, også for ekstra tunge 220-volt udtag hvor der er behov for en vaskemaskine, tørretumbler og andre tunge apparater – og for de jordede tre-ben forretninger til computere og elværktøj.
Et hus, der har været stående i år, men stadig har lige vægge og lofter og forbliver fri for revner og pletter, der angiver utætheder ventes at være strukturelt lyd.
Er kældervægge, fugtig – eller endda våd? Har termitter forlod deres telekort-rør eller tunneler hvor væggene rører jorden, eller træ snavs omkring sokler?
Uanset hvor du ser sådanne ting, ting, du undrer dig over fordi du ikke forstår dem eller ikke ville forvente at finde dem i en helt sund struktur, kan du være sikker på at det er tid til yderligere undersøgelse. Holde et åbent sind om, hvad denne yderligere undersøgelse kan føre til, dog. Ting, der kan ligne store problemer for amatør øjet undertiden vise sig for at være ganske trivielt når ekspert kontrollerer dem.
Ordet “ekspert” er afgørende vigtigt at huske. I sidste ende, før du lukker på huset af dit valg, du skulle have det kontrolleret af en professionel – en der har solid legitimationsoplysninger og et solidt omdømme og hvis arbejde er garanteret. Dit køb bør gøres betinget af resultaterne af inspektionen. Din ejendomsmægler kan hjælpe dig med at få alle dette ske, derved at reducere din risiko til forsvindingspunktet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.